Ett och ett är två. Spelföretaget Valve som nyligen slagit stort på Linux-trumman genom att porta Steam och Left4Dead2 till Linux söker nu folk som är duktiga på hårdvara.

Valve ligger bakom distributionssystemet Steam som är en mjukvarulösning som gör det enkelt att köpa och uppgradera mjukvara.

Steam har hitills främst använts för spel, men det finns inget som hindrar plattformen från att distribuera annan typ av mjukvara.

Nu florerar rykten på nätet om att Valve håller på med en "Steam Box" som då med största sannolikhet skulle vara Linuxdriven.

Valve har ett intimt Linux-samarbete med både Intel, AMD och Nvidia och Valves vd Gabe Newell har kallat Windows 8 för en katastrof. Att Steambox skulle drivas av Windows är därför föga troligt.

En beta av Left4Dead2 på Linux ska släppas strax, skarpa versioner av Steam och Left4Dead2 på Linux sägs komma i februari nästa år.

Tidschemat ska däremot inte tas alltför allvarligt. "Valve-time" är ett begrepp på nätet som kortfattat betyder att Valve släpper sina produkter när de anser att de är färdiga, inte för att tvinga ut något vid ett specifikt datum.

Så, när en eventuell Linux-konsol kommer kan vi bara spekulera om.

Skulle du vara intresserad av att köpa en Linux-baserad spelkonsol med Steam?
Det är inte längre tillåtet att rösta.