AMDs nya Seamicro SM15000 rymmer 64 AMD Opteron- eller Intel Xeon-baserade noder och kan även anslutas till externa lagringskluster.

AMD har lanserat sina första Seamicro-servrar sedan de köpte upp företaget tidigare i år. SM15000 är nu tillgänglig med Intels ”Sandy Bridge” Xeon-processorer. I november släpps dessutom två modeller – en med Intels ”Ivy Bridge”-processorer och en som innehåller AMDs ”Piledriver” Opteron-processorer.

Enligt AMD kommer de att utrusta Seamicro-system med Intel-processorer så länge kunderna efterfrågar sådana lösningar.

SM15000 ser i övrigt ut som tidigare Seamicro-system och en Opteron-baserad lösning kan rymma 64 stycken åttakärniga processorer i ett 10u-chassi med totalt 512 processorkärnor och upp till fyra terabyte arbetsminne.

Den stora skillnaden ska vara att Seamicro tagit sin egenutvecklade Freedom Fabric-nätverksstruktur och breddat den för att låta servern kunna anslutas till upp till ett externt hårddiskkluster med upp till 1408 enheter.

- Den nya servern har designats för att användas av webbgiganter så som Facebook och Google, som bearbetar enorma datamängder för att analysera kundbeteende, men också för stora företag som kör särskilda molnbaserade arbetsbördor, säger Andrew Feldman på AMD som tidigare var vd på Seamicro.

IDG News