Genom att anropa den minst belastade servern ska Box användare få tio gånger snabbare uppladdning till lagringsmolnet. 

I ett nytt försök att sticka ut från konkurrenterna har molnlagringsaktören Box lanserat Box Accelerator, en teknik som lovar göra filöverföringar till företagets lagringstjänst tio gånger snabbare än tidigare.

I praktiken är lösningen en kombination av förbättrad infrastruktur på nio platser i världen samt egenutvecklade algoritmer som sätter fart på uppladdningarna. Tekniken ser till att låta filöverföringen hanteras av den minst belastade servern i nätverket i stället för den som är fysiskt närmast användaren.

Den nya tekniken ska kunna gynna alla Box användare, så väl privata som företagskunder och innebär heller ingen extrakostnad.

Box passar även på att hänvisa till ett hastighetstest utfört av den oberoende firman Neustar som kommit fram till att uppladdningar till Box nät är 2,7 gånger snabbare än närmaste konkurrent. Det ska dock tilläggas att undersökningen gjorts på beställning av just Box.

På en marknad där lagringsaktörerna i molnet blir allt fler försöker Box hålla sig i frontlinjen genom att erbjuda företagsfokuserade lagringstjänster och att fortsätta släppa innovativa lösningar.