Det går knappt att skriva Windows 8 i en artikel utan att kommentarsfälten fylls av bråk om försvunna startknappar, det nya gränssnittet, säkerhetsfrågor och allt annat du kan tänka dig. Microsofts nya operativsystem engagerar, och det är tydligt att åsikterna ute på Sveriges it-avdelningar är splittrade.

Få har bråttom
På frågan om när man planerar att rulla ut Windows 8 till sina användare svarar endast 13,7 procent att de kommer göra det så fort det bara går, medan 27 procent är nöjda med det de kör i dag och inte kommer att rulla ut det alls. 29 procent är osäkra på hur de ska göra och lika många tror att de kommer rulla ut åttan, men först efter noggrann utvärdering och testning.
I frågan kring om första intrycket gör 15,4 procent tummen upp och menar att Microsoft verkligen har lyckats medan 20,5 procent i stället frågar sig vad folket i Redmond egentligen håller på med.

Plockat från Xbox
I det öppna kommentarsfältet svänger det från ”Helt värdelöst! Ser ut som något plockat från Xbox” till ”Har aldrig upplevt ett så snabbt system”. Oavsett vad du tycker så släpps Windows 8 till försäljning 26 oktober. Debatten lär fortsätta under hösten!