Kommentarer:

Här är era första intryck av Windows 8. Som ni kan se är det minst sagt spridda skurar...

"Absolut det sämsta vi provat! För att inte tala om hur fult det är! Ologiskt och besvärligt! Nej! gillar inte Windows XP eller Windows 7 men detta var ju bara löjligt! Ser ut som ett Xbox eller en Windowsmobil... skärp er MS..."

"All tveksamhet är baserad på tvånget med Metro och ingen startknapp. Detta är ett svårt piller för våra användare att svälja. I övrigt verkar den kanon."

"Allt känns dubbelt så snabbt."

"Allt verkar vara bra, men Metro är det som kommer få användare att vända MS ryggen till"

"Antingen fixar de fram den gamla startmenyn och tar bort det däringa Microsoftkonto-kopplingstjaffset, eller så kommer det aldrig att installeras hos oss."

"Användarna kommer ju bli tokiga på det, är min föreställning.
Att ha ett OS på pc som motsvarar funktioner hos en platta är att inte ta tillvara på fördelarna med en pc. Därför är Windows 8 en total katastrof. Som OS till telefon/platta är det säkerligen utmärkt. Men de skulle hållit sig till det."

"Att låsa ute konfiguration för desktop-användare så som att ta bort startknappen eller att omjligt starta i desktop är inte någon höjdare. Valfrihet är mycket bättre."

"Blir nog mycket support till slutanvändare!"

"Coolt, hoppas de lyckas med konststycket att köra samma OS på olika enheter. Själv är jag dock Linuxanvändare privat, men det kan ändras om priset är det rätta"

"Den initiala tiden det tar att vänja sig vid gränssnitett kan kännas lång och tråkig för vissa. Förutom det så tycker jag att Windows 8 är något av det mest lyckade MS har spottat ur sig. Snabbt, stabilt, minnessnålt, kan det bli bättre?"

"Den nya startmenyn kommer att skrämma många användare (våra kunder) och därför kommer vi inte sälja datorer med Win8 på ett bra tag. Man måste kunna välja bort det för att det ska kunna bli intressant!"

"Det kommer att ersätta iPad som många köpt för att kunna surfa/läsa mail på resa. Nu blir det W8-tablets istället för att få EN plattform att underhålla. Windows 7 eller 8 har ingen större betydelse"

"Det känns snabbare än Windows 7, Metro som det varit mycket debatt kring stör inte, applikationerna jag kör verkar fungera över förväntan. Gränssnittet känns snyggt."

"Det är helt klart en spännande release. Det som jag inte gillar är den nya blaffan till startmeny. Den är hemsk. Den döljer saker för mig. Antingen så är det den största designmissen i världshistorien eller så vänjer man sig."

"Det är lite synd att fokus ligger på gränssnittet för Windows 8 har massvis med nya funktioner som är riktigt fina. Jag tänker framförallt på Direct Access-lösningen tillsammans med Server 2012. Det kan vara en riktigt stor anledning att accelerera Windows 8-utrullningen. Vi kommer garanterat att nästan direkt börja med Server 2012 istället för server 2008 R2. Men det är på serversidan. Klienterna är svårare."

"Vi måste också se hur det är med applikationerna. Är applikationerna kompatibla med Windows 7? Är de också kompatibla med Windows 8? Att 8:an heter 6.3 skulle ju indikera att de är kompatibla med Win 7 som heter 6.2."

"App-tänket och Windows Store är ju Microsofts väg in till den lukrativa appmarknaden där varje transaktion via Windows Store ger pengar till M$. Lika som Apple och Google. Detta kan man tycka vad man vill om. Men det är en affärsmodell. Det måste finnas en GPO att stänga av Windows Store."

"Många frågor men detta är rent tekniskt inget Vista. Windows 8 är för stabilt för detta. Så det är bra. Men frågan är en gränssnitt fråga. Metro är hemskt. Aero var mycket bättre enligt mig. Så man kan sammanfatta att jag vill ha alla nya funktioner i Windows 8 men i Windows 7:s GUI!. Det känns liksom att jag inte är ensam om denna uppfattning. Vi kanske får se om 1 ½ år en Windows 7 R2!!! (Med intern Microsoft release nummer 6.4!.)"

"Det är underligt att IE i Metro och IE i desktopläge skiljer så åt så mycket. Det kommer ställa till det för användarna, om inte annat för att man når bokmärken och annat på olika sätt."

"Det är väl främst strul med drivrutiner för specilla enheter (switchable graphic cards t.ex). Annars var inte jag en man som hängde så mycket i start-menyn och jag hänger inte så mycket i metro-läget heller. Det som stör mest är de fåtal gånger jag startar om datorn, så måste jag trycka på desktop-tilen. Ett klick.
Disaster. Helt idiotiskt med två principer. Tycker också fyrkanterna är oestetiska. Ser ut som ett lek & lär program. De verkar inte ha vågat bestämma sig för vilket gränssnitt dom skulle ha, så det blev två ofärdiga som används ihop. Hade varit bättre om de haft kvar det gamla med meny och även det nya (fast färdigt utan att växla till det gamla) och att användaren kunde välja vilket av dom som man vill använda."

"En stor omställning"

"Enkla gränssnitt börjar tyvärr försvinna både i Windows och Linux, saknar enkelheten från XP och Gnome 2, ibland vill jag starta 4-5 program på en gång och då är det behändigt att ha dom på en list. Verkar vara en utdöende funktion"

"Ett nytt sätt att tänka på som är bra när man väl vant sig. Snabbt och stabilt."

"Ett OS som är anpassat för både konsumtion och produktion. Både för mobila och stationära enheter. W8 är det bredaste och kraftfullaste OS:et på marknaden just nu."

"Ett pekinterface på en PC??
Sen när är det en bra idé?"