"Under hur många år som helst har vi blivit itutade att det är fel att scrolla i sidled, de flesta av oss har inte ens verktyg för att göra det, och så kommer MS här med ett interface som inte bara ser taffligt ut utan det fungerar inte som man förväntar sig heller.
För att få full funktion hos apparna ska man ha pekskärm i stället för mus."

"För den vanlige kontorsarbetaren ser jag väldigt få fördelar med att arbeta i Windows 8. Mitt företag gick över till Windows 7 under 2011."

"För leksaker (pekprylar) inte för kontor"

"Att tramsa i "Metro" med mus är ingen hit! Först, varför får man inte välja om start knappen ska finnas eller inte? Har MS ägnat en enda tanke vad detta gör med personalen som vi på it ska utbilda?
TOM Apple förstod med OS9-> X att uppbyggnade med filmenyn ska vara kvar där uppe...."

"Förvirrande. Fult gränssnitt!"

"Ganska förvirrande med till exempel Internet Explorer-appen och desktopversionen som inte synkar med varandra. Detta gör att bokmärken inte följs åt och blir bara ett irritationsmoment. Om man sen har en inställningsmeny i startgränssnittet så kan man ju tycka att man ska kunna göra alla inställningar därifrån men det kan man inte och därför blir det ett växlande mellan startgränssnittet och desktop hela tiden. Väldigt förvirrande. Dock tror jag Windows 8 skulle kunna bli klockrent på plattorna vilka jag hoppas på väldigt mycket."

"Har aldrig haft ett operativsystem som bootar så snabbt. Är igång och jobbar snabbare än någonsin. Startmenyn saknar jag inte alls, är van att trycka på Windows-tangenten och bara skriva för att hitta det jag vill starta - och det fungerar i Windows 8 också. Kan dock se att det finns en tröskel som många måste komma över gällande Metro-gränssnittet."

"Helt fel ute med hårdvaran som den ser ut i dag. Om man sitter med en vanlig dator utan pekskärm verkar Windows 8 bara besvärligt."

"Helt rätt att köra samma UI på surfplattor och datorer. Idag används surfplattor som leksaker och inte produktionsmedel."

"Hinner installera en Linux på tiden Wirus 8 startar."

"Hur skall företagsanvändare ta emot Windows 8 när de knappt suttit vid Windows eftersom många kommer från XP-världen!"

"Innovativt och snyggt. kul med något nytt!"

"Jag tror att Microsoft kommer att lyckas med strategin. Det ser grymt bra ut!"

"Jag tycker att Windows 8 fungerar ypperligt på tablet-datorer. Det är mycket bättre än Windows 7 när det kommer till touchfunktionaliteten. Väldigt trevligt att arbeta med när man inte har något tangentbord och är ute på servicearbeten osv."

"Som skrivbordsvariant tycker jag att Windows 8 är något sämre än Windows 7. Att startknappen inte finns kvar känns som ett underligt drag från Microsoft. Start8 från Stardock är ett måste enligt mig. Är inte riktigt vän med sökfunktionen i Metro ännu. Det kanske kommer säkert med tiden, men just nu vill jag ha en startknapp."

"Krånglig, svårt att hitta i menyer."

"Kul att kunna köra både vanliga apps och Metroapps på samma enhet, men det är ovant att växla mellan på en gammal pc. På en fingerskärm blir det nog bättre, det får bli till att inhandla en sådan under hösten."

"Känns mer som en konsument produkt, för oss funkar Windows 7 lika bra."

"Känns snabbare och mer optimerat än Windows 7. Dock är jag väldigt skeptisk till Startskärmen."

"Känns som windows 7 men med en start-meny som är en ren och skär pina."

"Kör det på en desktop och tyckte i början att det var lite ovant men när man börjar vänja sig så känns Windows 8 väldigt modernt och snabbt!"

"Leksak för hemmaanvändare
Linux nästa..."

"Man blir tudelad, vissa program snurrar i metro, andra i "vanligt" läge. Det hade varit bättre med samma över hela linjen. Nu känns som ett dåligt spackeljobb mellan Windows 7 och skarven till Windows 8."

"Med Windows 8, blir det lättare att byta till Mac istället..."

"Metro ar helt enkelt sämre än Windows 7, om man kör tangentbord och mus. Annars finns det saker som är bra, som snabbare uppstarter och att det ar enklare med flera skärmar. Saknar dock stöd for Hyper-V till home edition."

"Microsoft försöker isolera användarna och ta bort deras valmöjligheter."

"Microsoft vill bli nya Apple. Väldigt vidrigt beteende.
Det borde förbjudas av EU."

"Microsoft har verkligen vänt på varenda sten i den här releasen. Det kan dessutom ge liv till gamla bärbara datorer med XP. Prestandan, Microsoft Account inloggning/synkning och den nya startskärmen är mina favoritfunktioner."

"Mitt i prick. Äntligen!!!!"

"Modigt men kommer ta tid. Särskillt på företag som numera älskar Windows 7."

"Nya GUI behöver mer arbete, finns potential men mer omständigt än det behöver vara."

"Nytänkande i användandet. Snabbt, tydligt, pedagogiskt och snyggt."

"Någon timme att komma in i det behövs, men sedan otroligt bra!"

"Något Windows 8 lär det inte bli. I stort sett ett bra operativ med många förbättringar men Metro förstör allt. Microsoft tror att de kan tvinga alla sina användare att gå över till en gemensam plattform för alla format och det är ett stort misstag. En desktop/laptop är inte en pekplatta."

"När det kommer en ultrabook med touch-skärm och Windows 8 räknar vi att det kommer revolutionera vår pc-användning
Otrolig spännande miljö där tanken med att integrerar många varierande formfaktorer i samma miljö känns otroligt positivt. Att man sen äntligen utnyttjat resultaten från årtionden av forskning gällande gränssnitt, det som tidigare hette Metro, känns väldigt positivt. Personligen tror jag att det kommer ge användarna en lättare och mer behaglig användarupplevelse tillskillnad mot den nu rådande UI:en som ger en oerhörd överansträning för ögat och tar fokus från den viktiga informationen med linjer o.sv. på alla möjliga och onödiga ställen."

"Personligen tror jag att Apple kommer att öka sin marknadsandel.
Personligen är jag ganska ointresserad av Microsofts operativsystem över huvud taget men där det behövs kommer jag använda Windows 7 framöver."

"Positivt överraskad, snabbt både vid uppstart och nedstängning, även vid användande är det super. Tycker inte att det känns jobbigt med skiftande mellan start menyn och skrivbord. Nytänkande."

"Saknar strukturen som fanns tidigare i Startmenyn; hamnade man framför en fransk PC så kunde man leta sig fram till var ett visst program fanns - nu verkar det som man måste veta vad pgmet heter för att kunna söka efter det!"

"Ser det i nuläget som ett komplement till grundplattformen Windows 7. Skall paketera in det som en tjänst på surfplattor med ett standardutbud av applikationer. Tillför helt klart ett mervärde på pekskärmsprodukter. Mycket intressantare än iPad framöver."

"Skulle själv vilja kunna bestämma om jag hamnar direkt på skrivbordet eller metro vid uppstart.
Desutom fattar jag inte varför man tagit bort startknappen, det borde ju vara lika praktiskt att ha den kvar."

"Som Microsoft-partner så är det naturligtvis för oss att tidigt utvärdera kommande produkter och att relativt skyndsamt uppgradera de programvaror vi använder internt."

"Startknappen måste komma tillbaka annars överväger vi att byta till Mac!"

"Startknappen tillbaka, valfritt med Metro..."

"Startmenyn kommer säkert tillbaka i kommande versioner!"

"Tar någon vecka att komma in i det innan det känns smidigt att jobba i. Jag har bara använt det på en vanlig desktop-dator med mus och tangentbord. Har det installerat på min privata pc hemma.
Nu saknar jag verkligen Metro-gränssnittet när jag sätter mig vid min win7-dator på jobbet."

"Windows 8 kommer att bli stort även om det säkert tar 1-2 år innan vanligt folk inser att det verkligen är bra. Sedan om företagen börjar använda i första taget är kanske inte helt säkert."

"Börjar mer och mer tro på Microsoft och att det kommer att gå bra för dem de närmaste 5-10 åren. Däremot är jag mer tveksam till Apple i framtiden om de inte snart kommer med nytt OS till sina plattor och mobiler så att det mer blir som ett "riktigt" OS. Microsoft har ju nu i och med Windows 8 och Windows Phone 8 ett stort försprång här just nu."

"Totalt ofärdigt och ogenomtänkt. Android är mer genomtänkt beträffande gränssnitt. Windows 9 kanske slår..."

"Tror att den tvingande Metro-integrationen för desktop är fel väg att gå. Det hade varit bättre om de gjorde som Apple, och introducerade en mer stegvis intregration."

"Tycker det verkar schysst med en pekvänlig miljö som verkligen är visuellt tilltalande, samt fallback i form av desktop-miljön. Bra att gränssnittet renodlats även där."

"Varför lära sig något nytt Windows? Då kan man lika bra gå över till Linux om man ändå ska börja om."

"Verkar inte ha fokus på användarvänlighet på stationär plattform.
Vid första anblicken, kaos i tankarna. Men ju mer jag arbetar med det, desto mer gillar jag det och fördelarna med olika tillämpningar i det."

"Ville jag ha massa program på skrivbordet hade de kunnat fortsatt med windows 3.1"

"Windows 8 är endast för pekskärmar, inte för vanliga kontorsdatorer,och om det finns en pekskärm så inte börjar man hoppa över bordet varje gång man skall byta program. Windows 8 är nog mest för telefoner och surfplattor."

"Windows 8 känns som ett OS för privatanvändarna och har inget på ett företagsnät att göra. Detta på grund av det nya Metro-gränssnittet och näst intill kravet på touch."

"Windows 8 växer på mig, gillar det mer och mer. Däremot kommer det dröja innan jag rullar ut det till användarna då Windows 7 fungerar så bra."

"Kommer nog göra något test nästa gång jag behöver installera om en dator."

"Windows känns i nuläget väldigt förlegat."

"Världens största FLOPP!!"

"Är trogen Mac-användare med Linux i grunden. Nu har Windows också blivit trevligt att arbeta med. Metro är bra!
Även om jag inte tror att windows 8 kommer att sälja något vidare var det ett nödvändigt bygge långsiktigt från Microsoft. De hade inget val."