Svenska myndigheter, medier och andra instanser har attackerats de senaste veckorna med nätverksproblem som följd. Anledningen ska har varit såväl misstankarna mot Julian Assange och sedemera också polisens tillslag mot Pirate Bays servrar. Hackerkollektivet Anonymous har tagit på sig ansvaret och hotade så sent som igår i en video att attackerna kommer fortsätta. Idag avslöjade man sitt nästa mål.

”Ikväll klockan 21 GMT (23:00 svensk tid) slår vi vi till mot deras plånböcker”, skriver personer som säger sig företräda Anonymous på internetforumet 4Chan, och fortsätter.

”Nu gör vi det, bröder. Nu visar vi att det finns folk som gör motstånd. Det här är vårt internet. Det här är vårt hem. De kommer inte att göra något om vi inte slår till mot deras plånbok. Man jävlas inte med internet.”

Man uppmanar alla Anonymous-medlemmar, 4chan-användare och andra som stöttar deras sak att delta i en omfattande ddos-attack mot Riksbanken.se klockan 23:00 ikväll. Meddelandet innehåller dessutom vissa instruktioner till hur attacken ska genomföras.

– Den it-ansvarige har nog all anledning att se över om hans system är motståndskraftigt, säger Anders Ahlqvist på Rikspolisen, till Aftonbladet.

Kommer Anonymous att göra verklighet av sitt hot?
Det är inte längre tillåtet att rösta.