Microsofts uppdateringspaker för september var ovanligt tunt men oktober månads paket som släpps i morgon är desto mer välfyllt. Det består av sju säkerhetsbulletiner varav en rankas som delvis ”kritisk” med de övriga är graderade som ”viktiga”.

Den förstnämnda bulletinen justerar en brist som finns i samtliga versioner Word som Microsoft erbjuder support för. Däremot är den enbart kritisk för Word 2010.

Andrew Storms, säkerhetsanalytiker på Ncircle, understryker hur pass betydande uppdateringen är.
– Den något ovanliga uppdateringen för Word är den bulletin som verkar vara mest betydelsefull, och den rankas som kritisk för Word 2010 men enbart viktig för Word 2003. Jag kan inte komma ihåg när vi senast såg en kritisk bugg som påverkar alla versioner av Word. Det får mig att tänka på de gamla trista tiderna när man hela tiden upptäckte säkerhetsbrister i Word som ställde till med problem för förretagen.

Marcus Carey, säkerhetsforskare på Rapid7, påpekar att sårbarheten kan triggas av att man enbart öppnar eller förhandsvisar en fil.
– Den här sårbarheten kan resultera i att ett system öppnas upp helt och hållet för attacker. Eftersom det här är en Office-sårbarhet kan den eventuellt påverka både Windows- och Mac-användare.