VMware Workstation för en anonym tillvaro jämfört med storebror Vsphere, men det är verkligen en produkt du kan ha stor nytta av som it-proffs. Vi har testat den senaste versionen, nummer 9.0.

En unik funktion i produkten är att du kan köra virtuella instanser av Hyper-V och ESX, och du kan starta vm:ar (virtuella maskiner) ovanpå de instanserna. Du kan alltså bygga mycket komplexa lösningar i till exempel System Center, komplett med Hyper-V-värdservrar och Virtual Machine Manager 2012, för att sedan ta en snapshot på hela lösningen och därefter enkelt återvända till startpunkten efter att du är klar med dina tester.

Vi kör utan problem både Windows 8 och Windows Server 2012 i olika vm:ar och installerar sedan ESX. Vi startar några vm:ar ovanpå den i sin tur och det fungerar bra. Nästlad virtualisering är verkligen kraftfullt och det passar utmärkt för test och laboration.

Vi vill gärna se hur väl grafikstödet fungerar och installerar därför Diablo III i en vm. Spelet startar utan problem och vi kan spela i fullskärmsläge utan större märkbar prestandaskillnad jämfört med att köra direkt på hårdvara. Det känns imponerande. Att använda 3d-grafik i en vm får alltså klart godkänt.

3D Graphics

Vi testar grafikstödet och kan med goda prestanda spela Diablo III i en vm.

ESX

Nästlad virtualisering fungerar utmärkt. Här kör vi ESX i en vm och vi kan också starta vm:ar ovanpå den i sin tur. Även Hyper-V fungerar bra.
"En annan ny funktion ger möjligheten att kunna komma åt sin vm via valfri webbläsare."
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning