Tänk dig att du skulle sätta samman en snabbguide till floran och faunan i din arbetsmiljö, så finns det åtta klassiska personlighetstyper som du hittar på nästan alla medelstora it-avdelningar. Kanske handlar det om tekniken som drar till sig vissa typer av människor samtidigt som den avskräcker andra.

Kanske är det alla dessa elektroner som spinner genom miljontals kretsar, kanske är det bara brist på solljus och mänsklig interaktion. Hur det än ligger till så är chansen överhängande att många av dessa personlighetstyper - om inte alla - befinner sig i din absoluta närhet just nu.

It-personlighet nr 1: Den tomma kostymen

Han eller hon anlitades för att vara en länk mellan högsta ledningen och datanörden - som högsta ledningen, eller någon på affärssidan, inte vill handla direkt med. Fungerar som en länk under kundbesök för att hålla nördar på säkert avstånd.

Har memorerat de flesta av de viktigaste akronymerna och behärskar konsten att nicka medvetet i möten och sedan surfa in på Wikipedia efteråt för att ta reda på vad alla pratade om. Kan ha en master-utbildning från ett tvivelaktig online-universitet.