Uppskattningsvis har Raspberry Pi sålts i en miljon exemplar. Brittiska Raspberry Pi Foundation säger att det har blivit ett fenomen kring datorn. "Det finns inga tecken på en avmattning i efterfrågan", säger Mike Buffham på Premier Farnell, en av två distributörer.
Målet med projektet var initialt att inspirera barn att skriva kod och bygga datorer, men Raspberry Pi blev också en oväntat stor succé vuxna. Dess kärna är en avskalad Linux-dator med ett litet kretskort, en ARM-baserad processor, en grafikprocessor, och flera in- och utgångar. Direkt ur lådan, så kan du ansluta Raspberry Pi till din TV och koppla in ett tangentbord. Den kommer aldrig helt kunna ersätta din Windows-dator, men du kan använda den för enkla saker som ordbehandling, lättare spel, och video.
Du kan också lära dig mer om Raspberry Pi från ett snabbt växande community. Rapsberry Pi Foundations App Store är ett nav för att dela idéer kring datorns design, applikationer och tips. De flesta program är gratis, men vissa spel och verktyg kräver en liten avgift. Du kan köpa Raspberry Pi från en av stiftelsens två distributörer: Premier Farnell/Element 14 eller RS Components.
Och från den till synes tomma och nakna datorn, flyter kreativitet i alla riktningar. Här är några exempel.
Superdatorn Raspberry Pi
Bara för att Raspberry Pi är liten betyder det inte att det är en leksak, säger Simon Cox, en dataingenjör vid brittiska University of Southampton. Cox och ett team av ingenjörer har byggt en superdator genom att koppla ihop 64 stycken Raspberry Pi-system. Cox tog också in extern hjälp i form av sin 6-åriga, Lego-besatta son, som byggde superdatorns rack av de färgglada plastbitarna.
Universitetets datorkluster har totalt 64 processorer och en terabyte minne (bestående av 64 olika 16GB SD-kort, ett för varje Raspberry Pi), och använder Ethernet-switchar för att koppla samman systemen.
"The beat goes on"
Nu ger vi oss i kast med det något mer absurda!
Scott Garners Raspberry Pi-skapelse blandar grönsaker, musik och ordlekar. Hans BeetBox tillåter användare att spela trumslag genom att peta på riktiga rödbetor. Garner säger att hans BeetBox var lätt att sätta ihop, tack vare mångsidigheten hos Pi-plattformen. "Den största utmaningen var att få Pi att kommunicera med den kapacitiva trycksensorn", säger han. Betorna har dock visat sig vara mindre smidiga än Raspberry Pi. "Det blev knepigt när grönsakerna torkade ut. Deras motstånd ändras, vilket ställde till det för sensorn", säger Garner.