Handdatorn Raspberry Pi

"Jag ville bara se om det var möjligt att göra en ultraportabel, mobil Raspberry Pi som du kan ta med dig", förklarar Nathan Morgan, grundaren av Parts-People.com.

Morgans Pi-to-Go-minidator har en 640x480 pixlars skärm, en pekplatta, en 64GB SSD-hårddisk och stöd för Wi-Fi, Bluetooth och HDMI. "Det är inte den lättaste eller tunnaste handhållna enheten," sade Morgan i en intervju, "Men jag brydde mig inte om det när jag byggde det. Jag ville bara att den skulle uppfylla alla kriterier för att vara en bärbar Pi."Ölburkstangentbord

Även om detta tangentbord är inte det mest praktiska i världen, så är det kanske det mest berusande. Drivet av Raspberry Pi, har detta qwerty-tangentbord tillverkats av 44 ölburkar från ett Prag-baserat bryggeri. Företaget Robofun Create har byggt systemet, som går ut på att du pekar på bokstäverna på toppen av ölburkarna för att skriva bokstäver på en plasmaskärm ovanför.Life of (Raspberry) Pi

En grupp som kallar sig FishPi är redo att sätta sin stiliga Raspberry Pi-båt till sjöss. De planerar en tur över Atlanten för drönarbåten med navigationssystem som styrs av Pi.

Fartyget drivs av en 130-watts solpanel. När båten passerar Atlanten, kommer den samla vetenskapliga mätningar. "Vi ville göra något som gick utanför de normala gränserna för konventionellt tänkande," förklarar gruppen på sin webbplats.