Raspberry Pi säger "cheese"
Linux-ingenjören och fotografen David Hunt hade funderat på att bygga in en dator i en DSLR-kamera i flera år, men det har tidigare kostat för mycket. Tills Raspberry Pi dök upp och krossade det hindret. Nu har han lyckats förvandla ett av sina gamla externa batterigrepp till ett kamera-tillbehör som kan överföra tagna bilder i realtid till en dator via wifi, och som även möjliggör styrning av kameran på avstånd. "Det finns mycket arbete att göra på mjukvarusidan, men prototypen fungerar", säger han.

Pi med historiens vingslag
Retro-fans kommer att älska den kände console-moddaren Ben Hecks Raspberyy Pi-projekt. Som chassi används ett retro-tangentbord som ger en smak av en gammal Commodore 64-dator. Det är tillverkat av laserskuren trä med ett tangentbord som kan lyftas för att komma åt datorenheten under.

Pi siktar mot stjärnorna
Att jaga höga höjder med ballonger har blivit sport för många som skickar bland annat gps-utrustning till de yttre gränserna för jordens atmosfär och sedan försöka hitta den när den väl landat någonstans. Dave Åkerman hjälpte en av sina ballongfrälsta vänner med att utrusta sin ballong med en anpassad Raspberry Pi-dator som kopplats till en GPS-radio, en webbkamera och olika sensorer. Han hävdar att de tack vare hans Sky Pi-riggning, kunde fånga några av de högsta bilderna som någonsin skickats ner från en amatörflygning. Naturligtvis bloggade han om sin prestation och han har även postat ett fascinerande Flickr-album som dokumenterar ballongens resor.

IDG News
Original: John P. Mello Jr, PCWorld
Översättning och bearbetning: Daniel Åhlin