Kan du se säkerhetsmissarna?
Vad lägger du märke till på det här skrivbordet? De flesta skrivbord förvarar känsliga dokument och information som inte får hamna i fel händer. Lite eftertanke och goda vanor räcker en bra bit på vägen när det gäller att säkra allt.


Öppen dator
Låser du din dator när du lämnar skrivbordet så att ingen kan se vad du jobbar med? I det här exemplet har en anställd lämnat datorn öppen vilket gör att man kan se e-postskärmen med detaljer om resekostnader och andra finansiella företagsuppgifter.

Lösning: Det är inte alltid praktiskt att hela tiden låsa och stänga applikationer (du skulle inte få något gjort då), men i vissa fall kan det vara värt att minimera, stänga eller låsa viktiga applikationer och dokument. En kort låsstid för din skärmsläckare kan vara en metod.


Klisterlappar med känslig information
Förväntar sig din arbetsgivare att du ska komma ihåg alla dessa olika lösenord? Visst är det praktiskt att skriva ner dem på klisterklappar?

Fel. Även om du inte anger exakt vad dessa lösenord används för, kan det ändå hända att en professionell hackare utnyttjar dem för att komma åt dina privata konton.

Lösning:
Skriv inte ner lösenord någonstans, särskilt inte fullt synliga intill din dator. Använd istället ett enkelt minnessystem för att hålla reda på dem.


Konfidentiella dokument
Utgiftsrapporter och kundkontrakt är två exempel på dokument som inte ska lämnas framme. Hemlig företagsinformation är sådant som en konkurrent gärna skulle lägga vantarna på. Det är särskilt viktigt att inte lämna framme dokument över natten när städfirmor och hantverkare kan vara i farten.

Lösning:
Placera alla känsliga papper i en låst skrivbordslåda när du inte arbetar med dem.