WinDirStat
WinDirStat är ett verktyg för Windows som ger statistik om diskanvändning och som även kan rensa diskar. Det visar disk-, fil- och mappstorlekar i en trädvy, i mångt och mycket på samma sätt som KDirStat och SequoiaView.


WinMerge

WinMerge är ett Windowsverktyg för att jämföra och slå ihop filer och mappar. Det har stöd för Unicode och Windows Shell och inkluderar en flexibel färgredigerare för syntax, Regexp-filtrering och funktioner för att markera skillnader.


FreeCAD
FreeCAD är ett plattformsoberoende CAD/CAE-program baserat på OpenCascade, QT och Python. Det inkluderar viktiga funktioner såsom makroinspelning, arbetsytor, förmågan att köra som en server och erbjuder stöd för dynamiskt laddbara applikationstillägg.


Audacity
Ljudredigerare och inspelare med flera kanaler för Linux, BSD, Mac OS och Windows. Har stöd för wav, aiff, ogg och mp3. Bland funktionerna finns mixning, inbyggda effekter, tillägg och möjligheten att ångra hur långt tillbaka som helst.


Pingus
Vi kunde inte låta bli att även ta med ett spel. Pingus X-Fi2 är en öppen källkod-klon av det beroendeframkallande spelet Lemmings. Spelaren tar kommandot över ett gäng pingviner och guidar dem genom olika nivåer. Eftersom djuren promenerar på egen hand kan spelaren enbart påverka dem genom att dela ut olika kommandon för att bygga broar, gräva hål eller dirigera dem åt ett annat håll. Pingus erbjuder unika funktioner som till exempel världskarta och hemliga nivåer.

Julie Bort, Infoworld
Bearbetad av Mikael Söderlind