I slutet av april är det dags att släppa Ubuntu 13.04 men om Canonicals vd får som han vill kan det bli det sista släppet fram till april nästa år.

Rick Spencer skriver i ett inlägg att han tycker att nya Ubuntu-versioner var sjätte månad har gjort sitt och att det är dags at gå över till en rullande version.

Anledningar till bytet ska vara att frigöra resurser inom Canonical så att utvecklarna kan fokusera på utveckling och inte göra i ordning nya versioner som sedan måste stödas under överskådlig framtid.

Rick uppger också att betalande kunder inte använder de här "mellan-versionerna" utan Ubuntus långtidversioner, de så kallade lts-versionerna.

Ubuntu är också inne i ett skede där det mesta pekar på att de kommer lämna ramverket gtk+ och istället gå över till Qt som kommer användas i Ubuntu Phone och Ubuntu Tablet.

Ubuntus fönstermiljö Unity kommer därmed att bygga på samma teknik som används i KDE.

Rick Spencer startar diskussionen samtidigt som Canonical dragit in på Ubuntu Developer Summit som också gått av stapeln var sjätte månad. Det faktum att UDS inte längre kommer ske fysiskt utan istället var tredje månad kan vara ett tecken på att Canonical redan fattat beslutet att gå över till rullande releaser.

Hela inlägget kan du läsa på Ubuntus epostlista.