Du som aldrig har använt Office tidigare, tycker att det är okej att spara alla dina dokument i Skydrive och inte bryr dig om att menyvalen är skrivna med versaler kommer säkerligen att vara helt nöjd med Office 2013 som det är.

Om du däremot är en gammal Office-räv som undviker att spara filer i Skydrive och inte är intresserad av pekskärmsfunktioner ska du läsa vidare. Vi ger dig här de bästa tipsen för att stå ut med Office 2013.

Bort med den störande startskärmen

Problem: Samtliga Office 2013-applikationer bortsett från Outlook visar en startskärm med en lista över nyligen öppnade dokument och ett antal mallar som sällan används. Såvida du inte arbetar med samma dokument hela tiden klickar du i regel längst ner till vänster för att gå vidare och arbeta med andra dokument.

Lösning: Det är lätt att ta bort startskärmen. Klicka på Arkiv > Alternativ. Se till att du har valt Allmänt och kryssa ur rutan Visa startskärmen när programmet startas.

Sluta spara till Skydrive som standard

Problem: Vissa installationer av Office 2013 gör att Skydrive ställs in som standardsökväg för att spara och öppna filer. Vet du inte hur din kopia av Office 2013 är inställd? Starta i så fall ett av verktygen, skapa ett nytt blankt dokument och klicka på Arkiv > Spara som. Om Skydrive är markerat är det också det som är standard.

Lösning: Det här är lätt att ändra på om du vet var du ska leta. Klicka på Arkiv > Alternativ. På vänster sida väljer du Spara. Kryssa sedan i Spara på datorn som standard.

Lägg till Dropbox som en sökväg

Problem: Det är superenkelt att lägga till nya favoriter bland sökvägarna i Office 2010. Dropbox och många andra lagringstjänster kan också lägga till länkar automatiskt. Om du däremot klickar på Lägg till en plats-ikonen i dialogrutan Spara som eller Öppna i Office 2013, går det bara att lägga till Sharepoint-platser och ytterligare Skydrive-konton. Trist.

Lösning: Dropbox har ett skript som du kan köra för att lägga till tjänsten bland favoriterna. Du måste visserligen hitta sökvägen till Dropbox men annars är det enkelt att köra skriptet.

Sida 1 / 4

Innehållsförteckning