HP gör nu en storsatsning på mjukvarudefinierade nätverk och lanserar en serie sdn-baserade (software defined network) produkter i form av switchar, routrar och administrationsverktyg. Företaget uppger att nyheterna ger fördubblad skalbarhet och 75 procent mindre komplexitet jämfört med tidigare alternativ.

Bland de nya produkterna hittar vi tre switchar. FlexFabric 12900 beskrivs som marknadens första sdn-baserade core-switch för datacentret och FlexFabric Virtual Switch 5900 är en virtuell modell baserad på Vepa som installeras i VMware-miljö. Den sista delen i trion heter FlexFabric 11908. Det är den första sdn-baserade agreggeringsswitchen för datacenter.

I det nya utbudet ingår även två routrar. Virtualized Services Router är marknadens första mjukvarubaserade virtuella router som körs på virtuella maskiner, och HSR 6800 Router är en datacenterrouter med fem gånger högre kapacitet än det som finns på marknaden sedan tidigare.

Sist men inte minst har vi Intelligent Management Center SDN Manager och Virtual Appliance Network Resource Automation Manager, två administrationsverktyg för både sdn-baserade nät och traditionella nätverk.