1. Zonealarm

Zonealarm, som nyligen köptes upp av Check Point erbjuder en gratis brandvägg. Förutom att tvåvägsbrandväggen gör din dator osynlig för hackare och stoppar spionprogram från att skicka ut dina data har den också bland annat ett separat verktygsfält för sekretess och säkerhet, automatisk kontroll av platser som besöks och “don´t track”-funktion.

Det finns också ett avancerat skydd och kontroll av nedladdningar där Zonealarm analyserar alla nedladdningar och varnar dig om en nedladdning är skadlig, och stoppar det från att infektera din dator.
Brandväggen övervakar program för att upptäcka misstänkta beteenden och därigenom kan nya attacker som kringgår traditionella virusskydd upptäckas och stoppas.

Kontakt: tinytw.se/zonealarm

2. Arpwatch

Arpwatch är ett verktyg för övervakning av arp-trafik (address resolution protocol) i ett nätverk. Nätverksadministratörer vill övervaka den här aktiviteten för att i tid kunna upptäcka så kallad arp-spoofing.

Programmet genererar en logg över observerad hopkoppling av ip-adresser med mac-adresser, tillsammans med en tidsstämpel för när kopplingen dykt upp på nätet. Det finns också möjlighet att skicka e-post till en administratör när en ihopkoppling förändras eller läggs till.

Arpwatch är utvecklat av Lawrence Berkeley National Laboratory och finns att ladda ned från deras webbplats.

Kontakt: ee.lbl.gov. Guide: tinytw.se/arpw

Sida 1 / 5

Innehållsförteckning