Nästa månad släpps en förhandsversion av Windows 8.1 och senare i år introduceras den slutgiltiga versionen. Microsoft har nu äntligen tagit bladet från munnen och avslöjat en stor del av innehållet.

Uppdateringen för med sig något som kan liknas vid en startknapp nere i det vänstra hörnet på skrivbordet, men den leder inte till någon traditionell startmeny utan istället till en lista med alla installerade appar. Du behöver därmed inte lämna skrivbordet när du vill leta upp en app.


Den kommande Windows 8-uppdateringen för med sig en typ av startknapp.

Windows 8.1 tillåter även att du bootar direkt till skrivbordet och det kommer också att bli möjligt att ha samma bakgrundsbild på skrivbordet och startskärmen.

Det har även hänt en del annat på startskärmen. Apprutorna erbjuds i fler storlekar än tidigare och appar går att filtrera efter namn, installationsdatum, kategori eller efter hur ofta de används. Sökfunktionen är kopplad till Bing och gör med andra ord att du kan utföra webbsökningar direkt på startskärmen.


Startskärmen är betydligt mer anpassningsbar i Windows 8.1.

Windows 8.1 inkluderar också ett flertal andra mindre nyheter som du kan läsa mer om i Microsofts blogginlägg. Länken hittar du i högerspalten.

IDG News

Behövs startknappen i Windows idag?
Det är inte längre tillåtet att rösta.