Många företag har tidigare undvikit att uppgradera till Windows 8 eftersom att de anser att det är allt för olikt Windows 7. När 8.1-uppdateringen släpps senare i år anser dock Patrick Moorhead, analytiker på Moor Insights & Strategy, att operativsystemet förtjänar en andra chans.

– Genom att placera startknappen på skrivbordet och erbjuda boot till skrivbordet justerar Microsoft de detaljer som företagen har kritiserat allra mest. Företagen har tidigare hävdat att Windows 8 kräver extra utbildning, men med dessa bitar på plats är det inte längre nödvändigt, säger Patrick Moorhead.

I slutet av förra veckan avslöjade Microsoft en rad detaljer kring Windows 8.1. Utöver möjligheten att boota till skrivbordet och startknappen som lisar alla installerade appar, införs även ett antal andra mindre justeringar som bland annat ökar möjligheterna att anpassa startskärmen.

Patrick Moorhead påpekar även att Windows 8.1 är den första stora uppdateringen för Windows 8 och att det på sätt och vis påminner om ett service pack. Historiskt sett brukar många företag invänta service pack 1 innan de uppgraderar till en ny Windowsversion.

IDG News