Det har talats en hel del om att Windows 8.1 introducerar startknappen på nytt och även inkluderar boot direkt till skrivbordet, men uppdateringen innehåller betydligt mer än så. Microsoft menar att en stor del av nyheterna borde tilltala företagen.

Bland de företagsanpassade nyheterna märks stöd för trådlös anslutning till standardbaserade skärmar, möjligheten att använda Windows 8.1-enheter som hotspots och stöd för mobilt bredband.

Hotspot-funktionen gör att enheter med mobilt bredband kan dela ut anslutningen till upp till tio andra enheter. Om man ansluter fler än åtta får man dock räkna med att hastigheten försämras. Funktionen inkluderar även en form nätverkskontroll med regler för användare och maskiner.

Windows 8.1 för också med sig stöd för Miracast. Det betyder att operativsystemet kan skicka skärmbilden trådlöst till exempelvis en stor konferensskärm.

Nfc-anslutning till skrivare, applikationsspecifika vpn-nät och möjligheten att distribuera specifika startskärmar till olika maskiner i ett nätverk är ytterligare exempel på intressanta företagsnyheter.

IDG News