Google kommer att låna ut sin expertis och kraftfulla infrastruktur till ett projekt med målet att skapa en öppen plattform för utbildningar över internet kallad Mooc.org. Detta enligt ett officiellt blogginlägg.

Förra sommaren publicerades Googles egen utbildningsplattform Course Builder som öppen källkod. De bästa bitarna från den plattformen ska utnyttjas i det nya projektet, och det är också där som Google planerar att lägga det största krutet när det gäller framtida utveckling på området. Företaget lovar dock att Course Builder också får sin beskärda del.

Mooc.org kommer att vara öppen för alla organisationer som är intresserade av att skapa och publicera nätkurser. Sajten öppnas under det första halvåret 2014.

Anant Agarwal, chef för den amerikanska ideella utbildningsorganisationen EdX, är glad över Googles beslut att engagera sig i projektet.
– Genom att arbeta med Goggles förstklassiga ingenjörer och teknik kan vi avancera på nätet och blanda olika erfarenheter av lärande på ett snabbare och mer effektivt sätt än tidigare.

IDG News