För att snabbt och enkelt kunna bygga upp testmiljöer behövs virtualiseringslösningar. VMware Workstation har nyss kommit i en ny version som erbjuder nya möjligheter för tekniker och utvecklare att bygga upp testmiljöer på sin egen dator. Version 10 erbjuder stöd för Windows Server 2012 R2 och Windows 8.1 och man kan numera skapa virtuella maskiner med 16 virtuella cpu och 8 TB stora diskar.


Vi kan nu skapa ännu större virtuella maskiner i Workstation 10. Upp till 16 virtuella cpu och 8 TB stora diskar kan nu konfigureras för en virtuell maskin.

Du kan nu sätta ”bäst-före datum” på dina virtuella maskiner och de kan inte användas längre när tiden har gått ut. En sista nyhet är att en virtuell maskin kan utrustas med ett virtuellt gyro och kan alltså reagera på samma sätt som en app skulle göra om den körs på en platta som lutas i olika riktningar. Virtuella maskiner som skapas är portabla mellan VMwares olika produkter och du kan skapa en miljö i Workstation som sedan enkelt kan laddas upp till en Vsphere-miljö.


3d-stödet för grafik fungerar utmärkt. Vi installerar och spelar Diablo III utan problem i Windows 8.1.

Workstation har också en vidareutvecklad 3d-grafikmotor och vi kan utan problem installera och köra Diablo III i en virtuell maskin där vi sedan spelar i fullskärmsläge med god prestanda. Det finns också stöd för att installera ESX och Hyper-v i en virtuell maskin och du kan på det viset skapa stora testmiljöer där du bygger upp privata moln som utnyttjar hypervisors.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

TechWorld toppklassProdukt: Workstation
Tillverkare: VMware
Typ: Typ II Hypervisor
Kontakt: vmware.com/workstation
Version: 10
Cirkapris: 1800 kronor

+ Snabbt och enkelt att skapa stora demomiljöer.
Smarta funktioner för att spara diskyta.
Virtuella rörelsesensorer är bra för utvecklare. Utmärkt 3d-stöd för grafik
 
-Kan ej simulera latency på virtuellt nätverk
Lite tunt med information om en virtuell maskin på startsidan
 

BETYG
Installation: 10 av 10
Prestanda: 18 av 20
Användbarhet: 28 av 30
Funktioner: 38 av 40

TOTALT: 94 av 100