På grund av ett ospecificerat tekniskt problem drog Microsoft tillbaka Windows RT 8.1 från Windows Store i lördags. Uppdateringen släpptes blott två dagar tidigare, det vill säga samtidigt som Windows 8.1.

”Microsoft undersöker en situation som påverkar ett begränsat antal av användare som uppdaterar sina Windows RT-enheter till Windows RT 8.1. Resultatet är att vi temporärt har dragit tillbaka Windows RT 8.1-uppdateringen från Windows Store”, skriver en av Microsofts talespersoner på ett supportforum.

Talespersonen meddelar också att ingenjörer arbetar med att lösa problemet. Microsoft kan däremot inte säga något om när man kommer att avslöja vad som egentligen ligger bakom felet eller när det kan tänkas dyka upp en ny uppdatering.

Vissa användare som har installerat uppdateringen skriver på olika forum att den resulterar i en blåskärm. De får också ett meddelande om att enheten måste repareras eftersom konfigurationsfilen för boot-processen saknar viktiga data.

Resultatet av uppdateringen är med andra ord att enheten blir oanvändbar, i alla fall tills det genomförs någon typ av reparation eller ominstallation av hela operativsystemet.

IDG News