Var vaksam så att inte verktyget slår av saker du vill ha kvar, men de medföljande mallarna utgör troligen en bra startpunkt.


Efter optimeringen använder klienten endast 386 megabyte ram – vi har alltså sparat 37 procent!

Förutom att genomföra en optimering av en lokal klient kan man också ansluta verktyget direkt till en installation av VMware View och genomföra en optimering av en poolmall direkt över nätverket. Det har fördelen att man inte behöver installera och avinstallera verktyget i klienten som optimeras.

Vi saknar fler mallar

Vi hade gärna sett att det funnits fler inbyggda mallar för att passa olika scenarier för optimering av klientmallar. Som tur är kan man skapa egna mallar genom att välja optimeringsvärden och exportera i form av en xml-fil som du sedan kan dela med dig av till kollegor.


OS Optimization Tool analyserar olika områden i ett os och ändrar många av värdena så att klienten fungerar optimalt i en vdi-lösning.

Vi störs också av att produkten kraschar då och då, men även om det är irriterande så är ju detta ett verktyg man normalt kör en enda gång på en klient, och det räcker ju egentligen att det fungerar bra den gången. Vi sätter ändå ett minustecken för detta.

TechWorlds slutsats

Ibland släpper stora leverantörer gratis små guldkorn, och detta är ett av dem. Trots krascherna imponeras vi av OS Optimization Tool – det är helt gratis och ger oväntat stor positiv effekt i en klient. Arbetar du med någon form av klientoptimering, antingen för vdi eller fysiska klienter rekommenderar vi att du tar en titt på detta verktyg!

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning

Fakta


Produkt:
OS Optimization Tool
Version: 1.0
Tillverkare: VMware
Produkttyp: Verktyg för att optimerar os för vdi
Kontakt: tinytw.se/osopt
Cirkapris: Gratis

+Sparar verkligen en hel del
resurser i klienten. Kan arbeta direkt i klient eller ansluta
till en befintlig View-miljö. Möjligt att utöka med egna mallar. Gratis!
-
Endast två mallar följer med. Produkten kraschar då och då.

BETYG
Installation: 10 av 10
Administration: 15 av 20
Funktioner: 30 av 40
Värde: 30 av 30

TOTALT: 85 av 100