Uppdateras i viloläge

En annan detaljuppdatering är att Powernap nu fungerar även i gästoperativet. Det innebär att en Windowsinstallation i Parallels kan uppdateras även om din Mac är i viloläge. Det kräver bara att du har aktiverat funktionen i OS X.

En annan liten, men viktig, skillnad är att Parallels kommer med lite extrafinesser i Windowsmiljön. Pekaren limmar sig till exempel till kanten om du kör i ett fönster. Det gör Windows 8 mycket enklare att använda.

Vidare kan du installera nya operativsystemet i samma utförande som 7:an, med startknapp och allt.

En annan sådan finess är att Parallels nu stödjer Direct X 10, medan VMware bara klarar 9:an. Den usla prestandan Direct X 10 gör tyvärr att användningsområdet är begränsat, men vill du bara verifiera att en Steam-nedladdning till din boot camp-partition fungerade duger det gott.

VMware är något billigare än konkurrenten. Å andra sidan har de gömt en del specialfunktioner, såsom kryptering, i ett proffspaket. Vill du ha det blir Parallels plötsligt billigare eftersom flera av finesserna finns inbyggda där.

Det som framför allt talar för VMware Fusion är att det fungerar helt sömlöst med företagets övriga produkter. Det gäller för all del Parallels Desktop också, men VMware dominerar fullständigt på större bolag och man får fördelar med bland annat kompatibilitet och licenser.


Klicka för större bild!

TechWorlds slutsats

Om du inte har krav på dig att följa företagsstandarden är valet på OS X enkelt. VMware Fusion är en kompetent produkt, men Parallels Desktop är bättre på i princip varje punkt. Skillnaderna är dessutom tillräckligt stora för att motivera merkostnaden. Det märks att Parallels satsar hårt på Macpubliken.

Den enda riktiga plumpen i Parallels protokoll är att de tar ut ett ganska högt uppgraderingspris. Det här är ju trots allt mer en finslipning än en helt ny version. Har du föregångaren och är nöjd med den kan du gott vänta på 10:an.

Sida 3 / 3

Innehållsförteckning