Intel har nyligen presenterat Edison, en dator som inte är större än ett vanligt sd-kort. Datorn använder den Quark-mikroprocessor som Intel visade upp tidigare i år. Edison har inbyggda trådlösa funktioner och stöd för flera operativsystem. Edison kommer att finnas tillgänglig i mitten av 2014.

Nu är Edison inte tänkt att ersätta din Macbooks Haswell utan snarare kan den komma att användas i bärbara smarta enheter som en hälsoenheter eller i vardagsprodukter som anslutits till internet of things, sakernas internet.

- Det är ett fullständigt system. Det är en komplett dator i Pentium-klass men i storleken av ett sd-kort, sa Intels vs Brian Krzanich under sin presentation under CES 2014.

Krzanich nämde också ett exempel på hur Edison kan användas. Genom att fästa den på kläder kan föräldrar enkelt övervaka sina barn, även om de inte befinner sig i samma rum.

- I hela min karriär har en dator varit något som du håller i din hand eller som står på ditt skrivbord. Den tanken är på väg att förvandlas, sa Krzanich.

Läs mer hos Intel:
http://www.intel.com/content/www/us/en/do-it-yourself/edison.html