Efter en månads väntan kunde vissa Surface Pro 2-ägare uppdatera sin surfplatta i helgen. Uppdateringen åtgärdar brister orsakade av december månads dito som bland annat resulterade i försämrad batteritid och problem med viloläget.

”Jag fick en ny firmware-uppdatering sent på lördagen och än så länge verkar den fungera bra”, skriver användaren Vondyer på Microsofts supportform.

”Min Surface Pro 2 med 128 gigabyte utrymme fungerar normalt igen. Den sover normalt, vaknar inte upp av sig själv och går ner i viloläget som den ska. Jag tror att problemen är lösta, i alla fall de problem jag hade”, skriver BCVHOG på samma forum.

Andra användare är dock inte fullt så nöjda. Flera av dem rapporterar att de inte har fått någon ny uppdatering trots att de har kollat av Windows Update åtskilliga gånger, något som rör upp mycket känslor. En användare hävdar att ”Microsoft visar en kränkande brist på intresse för Surface-köpare”. Irritationen över att Microsoft inte har meddelat exakt vilka enheter som ska få uppdateringen och när är stor.

Det spekuleras kring att Microsoft kanske rullar ut uppdateringen i omgångar för att minska skadan som kan orsakas av eventuella nya fel, men enligt källor med god insyn i företaget stämmer inte det.

IDG News