Programmerbara tangentbord, som Logitechs G15, och Linux är tydligen inte vad man ska använda när man spelar det populära onlinerollspelet World of Warcraft. Det har åtminstone den 24-årige spelaren med namnet Infernix fått erfara efter det att han helt sonika stängts av från allt WoW-spelande framöver.

Infernix tror själv att avstängningen kan bero på att han kör WoW på Wine och att detta ska påverka den mjukvara Blizzard utnyttjar för att upptäcka tredjepartsprogram som används för at fuska i spelet.

Enligt Blizzard har Infernix ertappats med att använda en så kallad bot som automatiserar vissa aktiviteter i spelet. Till saken hör att Infernix hade programmerat vissa makron för sitt tangentbord vilka gjorde det möjligt att snabbt byta utrustning med mera.

Huruvida han kommer att få möjlighet att spela igen är oklart och vad som gjorde att Blizzard stängde av kontot är inte heller klarlagt. Du kan läsa hela e-postkonversationen mellan Infernix och Blizzard på den avstängda spelarens webbplats.