Trots att det gått över ett år sedan lanseringen av Windows 8 har vi inte sett till något Officepaket som modern app för det os:et. Däremot släpper nu i stället Microsoft delar av Office för Ipad, och även en Outlook-app för Android. Det är i sanning en förändrad värld vi lever i.

Hur som helst, vi installerade Word, Excel och Powerpoint på en Ipad för att se hur it-avdelningens arbete kan påverkas av denna förändring.

Det är troligt att du redan idag har ett flertal olika enheter att hantera i organisationen. Användarna kräver ofta det, och de företag som investerat i Office 365 kan från och med nu erbjuda ett hyggligt komplett Office-paket även på Ipad.

Office för Ipad är egentligen tre nya fristående appar. Onenote har funnits sedan tidigare. Här laddar vi hem Word för Ipad.+

Missa inte: Bäst smartphone-os för proffsen just nu

Installeras som vanliga appar

Installationen är lika enkel som vilken app som helst och vi är igång på någon minut.

För att enbart läsa dokument är Office-produkterna gratis, men för att kunna redigera dem måste du ha en prenumeration på Office 365. Office för Ipad räknas dock inte av som en av de fem prenumerationer du har tillgång till genom Office 365, vilket känns bra.

Vi kan enkelt öppna dokument både från vår privata Onedrive och från företagets Onedrive för företag, och vi kan också öppna och spara dokument som vi tidigare öppnat även om vi slår av vår internetförbindelse. Det känns betryggande.

Vi kan inte använda några andra lagringsytor än dessa två, något vi hoppas ändras i kommande versioner av produkterna. Vi hittar heller ingen möjlighet att göra utskrifter.

Enklare saker som textredigering och bildhantering fungerar bra i Word för Ipad. Det är också enkelt att dela med sig av dokument som sparats i Onedrive.

Det är enkelt att hitta fram till rätt fil, men man kan bara arbeta med filer på Onedrive eller Onedrive för företag.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Produkt: Office för Ipad
Tillverkare: Microsoft
Produkttyp: Kontorsprogram för surfplatta
Kontakt: https://itunes.apple.com/se/artist/microsoft-corporation/id298856275
Cirkapris: Gratis för läsläge. Kräver Office 365 för dokumentredigering.

+ Enkelt att dela dokument.
Visar dokument exakt som de ska se ut.
 
- Stödjer enbart Microsofts molnlagring. Inget stöd för utskrifter. Inget stöd för makron.
 

BETYG
Installation: 10 av 10
Prestanda: 20 av 30
Funktioner och finesser: 15 av 30
Användbarhet: 15 av 30

TOTALT: 60 av 100