Inga förvanskade dokument

Att öppna dokument eller presentationer går utmärkt, och de ser ut precis som vi förväntar oss, inga konstiga placeringar av bilder eller grafer.

Även om det är lite trångt på skärmen ibland och det är ovant att arbeta med fingrarna i Office så fungerar det ganska bra. Efter någon timme är vi uppe i god fart i våra textredigeringar, även om vi förstås aldrig kommer i närheten av hastigheten man har med mus och tangentbord.

Vi saknar mer avancerade funktioner som pivottabeller och makron, men produkterna är i dag knappast tänka att helt ersätta ett traditionellt Office-paket på en pc, utan mer för enklare redigering när man är på resa.
För att vara en första version känns produkterna ändå hyggligt kompletta och vi misstänker att de kommer att genomgå täta uppdateringar den närmaste tiden.

Excel för Ipad fungerar för många uppgifter, men inga nya pivottabeller kan skapas och det finns inget stöd för makron.

Powerpoint gör sig bra på Ipad. Det går fint att redigera innehåll och presentationsläget har en virtuell laserpekare som man styr med fingret under presentationen.

Missa inte: Vilket är det bästa kontoret i molnet?

TechWorlds slutsats

Microsoft satsar stora resurser på Office 365. Detta nya Office-paket visar att vägen mot molnet blir allt tydligare och kunder som väljer denna väg kommer att få allt fler fördelar. Dina användare kommer troligen att uppskatta den allt mer ökande friheten i valet av enheter.

Men vi undrar så klart hur utvecklarna på Microsoft tänker när man släpper produkter på konkurrerande plattformar före sin egen. Det är i sanning en märklig tid vi lever i.

Fakta

Produkt: Office för Ipad
Tillverkare: Microsoft
Produkttyp: Kontorsprogram för surfplatta
Kontakt: https://itunes.apple.com/se/artist/microsoft-corporation/id298856275
Cirkapris: Gratis för läsläge. Kräver Office 365 för dokumentredigering.

+ Enkelt att dela dokument.
Visar dokument exakt som de ska se ut.
 
- Stödjer enbart Microsofts molnlagring. Inget stöd för utskrifter. Inget stöd för makron.
 

BETYG
Installation: 10 av 10
Prestanda: 20 av 30
Funktioner och finesser: 15 av 30
Användbarhet: 15 av 30

TOTALT: 60 av 100