Eftersom Evernote är en molnbaserad tjänst för informationsdelning innebär det att du som företagare genom den här lösningen slipper lägga pengar både på egna servrar och på administrativa kostnader för dem. Allt som krävs är egentligen en internetuppkoppling för användarna. Om ditt företag redan har en egen katalogtjänst i form av Active Directory finns det samtidigt möjlighet att koppla samman den med Evernote, vilket vi ska återkomma till senare.

Alla filöverföringar till och från Evernote sker med ssl-kryptering, och man lovar att en horisontell, smart uppdelad arkitektur i servrarna i Kalifornien borgar för hög tillgänglighet. Dessutom görs dagliga säkerhetskopior av allt material i Evernotes servrar.

Via webbgränssnittet kan du enkelt ta del av debiteringsinformation och kontohantering för Evernote Business.

App eller webbgränssnitt

Förutom att Evernote finns att använda i app-format för såväl Android och IOS som Blackberry och Windows Phone, finns tjänsten också att tillgå både i en variant för Windows och Mac samt i en webbaserad variant där användarna kommer åt tjänsten genom att logga in i webbläsaren.

Prislappen för företagsvarianten av tjänsten ligger på 76 kronor per användarkonto och månad. Då ingår 2 gigabyte lagringsutrymme per användare.

Just lagringsutrymmet är ganska snålt tilltaget med tanke på vad konkurrerande molnbaserade informations- och lagringstjänster erbjuder. Dessutom är den support som erbjuds till företagsanvändare och privatanvändare, genom ett webbaserat formulär, än så länge heller inte tillgänglig på svenska.

Du som är van vid att använda Evernote som privatanvändare märker ingen större skillnad när du arbetar i proffstjänsten. Du kan enkelt knyta ditt befintliga Evernote- eller Evernote Premium-konto till Evernote Business.
Den stora skillnaden är egentligen att du nu som administratör också får tillgång till webbaserade inställningar för allt ifrån fakturor för användandet till möjlighet att ställa in vilka domäner eller användare som ska kunna komma åt olika dokument.

Som administratör kan du också enkelt både skapa nya konton samt göra inbjudningar till redan existerande konton att de kan ansluta sig till företagsgemenskapen.

Mycket av arbetet i Evernote är uppbyggt runt behållare som kallas anteckningsböcker, som du kan enkelt kan ge olika anställda på företaget åtkomst till.

För den som redan har ett privatkonto hos Evernote går det smidigt att knyta samman det med Business-funktionerna.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning