Cisco Webex

Webex är ett system som på många sätt liknar Teamviewer men som fokuserar ännu mer på webbmöten och samarbeten, och mindre på fjärrstyrning och fjärrskrivbord. Det finns också en fjärrstyrnings- och supportfunktion, men huvudfokus i huvudappen Webex Meetings är att schemalägga leda och delta i online-möten.

Sedan kan extratjänster som supportfunktion, webcast (direktsändning av video och presentationer) och virtuella klassrum köpas som separata produkter.

Webex mobila appar har kraftfulla verktyg för att hålla möten helt och hållet ifrån en telefon eller surfplatta, och finns för Android, Blackberry, IOS och Windows Phone.

Mobilapparna erbjuder videosamtal, chattfunktion, delning av presentationsmateriel och mycket mer. Det är dock stor skillnad på funktionaliteten på olika plattformar – i IOS får man mest funktioner, med videosamtal för upp till fem deltagare, fildelning via Box, uppringning av deltagare med mera. I Android-klienten får man videosamtal, men inte i Windows Phone och Blackberry-klienten.

Fakta:
Tillverkare: Cisco.
Systemkrav: Android 2.1, IOS 5.0, Blackberry 10, Windows Phone 8 eller nyare.
Cirkapris: 340 kronor per månad för Premium 25-abonnemang (upp till 25 deltagare per möte).
tinytw.se/webex

Salesforce Sales Cloud

Salesforce är ett av världens mest använda säljstöds- och kundhanteringssystem, och deras mobila funktionsplattform Sales Cloud ger en användare mycket kraftfulla verktyg för säljare och annan personal med kundkontakter ute på fältet.

Man kan boka möten, dela med sig av kundinformation till kollegor på ett snabbt och systematiskt sätt, schemalägga aktiviteter, hålla koll på kundämnen (leads), uppföljning och mycket, mycket mer.

Systemet är moduluppbyggt och baserat på ett ekosystem för app-utveckling kallat Salesforce 1, med api:er och utvecklingsverktyg som ger möjlighet att skapa egna för företagets specifika behov. Utvecklare kan även sälja sina egna Salesforce 1-appar på plattformens egna app-marknadsplats.

Salesforce har en egen app som heter Salesforce Classic, men vanligast är att ett företag plockar ihop en samling Salesforce-appar från tredje part som passar deras behov, eller skapar sina egna. Förutom Sales Cloud finns också Service Cloud och Marketing Cloud med egna tillämpningar för support- respektive marknadsföringsdelarna av ett företags verksamhet.

Fakta:
Tillverkare: Salesforce.com.
Systemkrav för Salesforce Classic: Android 2.2, IOS 4.3, Blackberry 4.3–7.x, Windows Mobile 8.
Cirkapris: 1 250 kronor per användare och månad för Saleforce Enterprise.
www.salesforce.com/se