Emellertid är bläckpåsarna väldigt lätta att sätta in. En driven påsinsättare kan ladda om skrivaren på 30 sekunder med dra ut och tryck in-metoden.


Bild: Audrone Vodzinskaite

När man skrivit ut 75.000 ark med en vanlig kontorslaser blir det så här mycket skräp över, huvudsakligen förpackningsmaterial till tonerkassetter, EP-trummor, monteringsanvisningar osv. Ur epsonskrivaren kommer fyra sladdriga plastpåsar som kan rullas ihop till ungefär en videokassetts storlek, tillsammans. Hade man behövt göra samma sak med Epsons bläckkassetter av exempelvis typen T7021 hade läget varit ett annat. Då hade det blivit en större skokartong full, per färg.

Så visst är bläcksäckarna en grön revolution.

Ännu grönare 

Om vi nu inte kan förmås att skriva ut mindre, varför inte göra det grönare? En typisk, mindre kontorslaser drar 250-300 watt vid utskrift, En epsonskrivare klarar sig på 25 watt och presterar motsvarande fart och kvalitet.

Här bevisar en inte särskilt atletisk cyklist att man kan hålla igång en bläckstråleskrivare genom att cykla fram 25 watt på ergometercykel. Han skulle aldrig orka att cykla fram 250 watt under någon längre tid.

Skrivhuvudet av Precision Core-typ byts aldrig ut, till skillnad från laserskrivaren, vars tonerfördelare, värmare och eventuellt EP-trumma har begränsad livslängd och måste bytas med jämna mellanrum. Större skrivare har också en uppsamlingskassett för resttoner, som måste tas om hand. Faktiskt byter man ingenting i de nya skrivarna, utom bläcksäckarna.

 
Klarar annat som förväntas

Naturligtvis kan Epsons skrivare övervakas med marknadsledande övervakningssystem, de kan scanna dokument och mata in i de flesta dokumenthanteringssystem (och kan den inte hantera just ditt DHS erbjuder sig Epson att skriva en connector gratis) och kan hantera sekretessbelagda utskrifter med ett lösenordssystem. Men det är bara vad man förväntar sig, idag.

Läs mer:
Skrivaren som faktiskt höll vad den lovade: http://www.idg.se/2.1085/1.512502/blackstraleskrivaren-som-holl
HP kommer ingenstans i närheten: http://www.idg.se/2.1085/1.552849/

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning