Kampen för att komma in på företagsmarknaden har gjort att säkerheten i Android har blivit en viktig prioritering för Google. Men det är ett öppet och flexibelt system och det öppnar för säkerhetsproblem. Därför ger vi 10 tips för hur säkerheten kan bli bättre i företagets Android-enheter:

1. Satsa på mdm

Med ett program för mdm, mobile device management, alltså hantering av mobila enheter, är det enkelt att konfigurera och övervaka flera Androidenheter samtidigt. Google har ett eget mdm-program, Google Apps Mobile Management. Men programmet är begränsat och förutsätter att man använder Google Apps. Det finns dock flera vassa tredjepartsalternativ, som Famoc och Airwatch.

Psst! Du har väl inte missat: De 10 bästa säkerhetstipsen för IOS

2. Använd Androids enhetshanterare för fjärradering

Android Device Manager är en relativt ny tjänst som gör det möjligt att lokalisera, låsa eller fjärradera en Androidenhet som kommit bort. Tjänsten är gratis, och erbjuder ett enkelt men effektivt gränssnitt för att hantera anslutna enheter.

3. Skaffa antivirusprogram

Det finns numera flera virusskyddsappar som varken dränerar batteriet eller påverkar prestandan negativt på enheterna. Många mdm-program erbjuder virusskydd. Två populära fristående appar är Avira Antivirus Security (gratis) och McAfee Antivirus & Security (gratis, men med köp-inom-appen).

4. Satsa på tillverkare som uppdaterar telefonerna

Nya Androidversioner innehåller nästan alltid färska säkerhetsfunktioner. Ett tips är därför att satsa på telefoner från tillverkare som snabba på att få ut uppdateringar. Här har Samsung och Sony utmärkt sig på sista tiden. Ett alternativ är att köpa Nexus-enheter, eftersom de får sina uppdateringar direkt från Google.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning