Den svenska programmeraren Roman Digerberg kontaktade TechWorld i februari och demonstrerade en allvarlig bugg i Iphone. Nyhetsredaktörens egen telefon kunde enkelt manipuleras. Nu visar det sig att buggen fortfarande inte är åtgärdad.

TechWorld har fått in flera rapporter där användare med senaste versionen av operativsystemet, IOS 7.1.1, blivit drabbade av buggen.

Iphone bugg
En av de drabbade kunde förvisso ha fått väldigt många födelsedagsgratulationer, men så var inte fallet. Iphone kan via buggen enkelt manipuleras på distans.

Via buggen går det bland annat att skicka ett anonymt textmeddelande som visas på låsskärmen, även om denna är inställd på att inte visa meddelanden. Dessutom är det möjligt att manipulera siffran som markerar antal röstmeddelanden, eller att bara sätta en röd punkt där som användaren inte kan ta bort.
- Först fick jag en notis om att jag hade 250 nya röstmeddelanden. Eftersom det är min födelsedag och jag har valt att dölja denna information på Facebook så var min första tanke naturligtvis att alla plötsligt ville gratulera mig med ett gammalt hederligt telefonsamtal. Men så var det ju förstås inte, skriver en av de som drabbats av buggen.

Vissa användare har kunnat ta bort meddelandet om mängder av missade samtal genom att starta om telefonen, andra inte.

Är du också drabbad av Iphone-buggen? Hör av dig till oss på redaktionen!