Microsoft skickar inte längre ut några uppdateringar till Windows XP men enligt uppgifter på forumet Sebjik.com går det att att utföra en ändring i registret som ändå gör att du kan ta emot uppdateringar.

Allt som behövs är att du skapar ett textdokument med Anteckningar, lägger in nedanstående text och sparar filen som XP.reg:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]

"Installed"=dword:00000001

Därefter dubbelklickar du på filen, och då utförs förändringen i registret. Det är inte nödvändigt att starta om datorn.

Den officiella supporten för Windows XP avslutades den 8 april.

Hacket fungerar enbart för 32-bitarsversionen av Windows XP men det finns även en mer komplicerad variant för 64-bitarsversionen.

Det som händer när du har utfört justeringen är att du får uppdateringar som egentligen är avsedda för Windows Embedded Industry (tidigare kallad Windows Embedded POSReady), det vill säga den version av Windows XP som är anpassad för inbäddade system. Dessa uppdateringar skickas ut ända till 2019.

Hacket utförs givetvis på egen risk och det rekommenderas inte att du lägger in det på en dator som du är rädd om. Det är för övrigt sannolikt att Microsoft sätter stopp för hacket inom kort.