Om du är ute efter att få din dagliga fix av Linux, öppen källkod och andra typer av gratis mjukvara kan det vara svårt att veta vart du ska vända dig för den mest relevanta informationen. Som tur är finns det några sjävklara platser för dig på nätet, oavsett om du försöker lära dig grunderna i Linux eller hänga med i den senaste utvecklingen. Här är en kort översikt av de mest användbara öppen källkod-webbplatserna som vi hoppas kommer att hjälpa till att ta dig från "vad är en kärna?" till "Jag har en favorit-distro"

kernel newbies

Kernel newbies

Motorn bakom varje version av Linux är "kärnan" - ett grundläggande ramverk som gör det möjligt att interagera med datorns maskinvara. Kernel newbies är, som du kanske har gissat, en stor resurs för dig som vill få en bättre förståelse för grunddragen i Linux, med ett aktivt och bra community.

linux questions

Linux Questions

Liksom Kernel newbies, är Linux Questions en webbplats som är stolt över att upprätthålla ett minimum av hövlighet - en viktig punkt i Linux-världen som i allmänhet är inte känd för sin tålamod med de som är lite långsamma i svängarna. Om du behöver ställa några frågor utan att behöva oroa dig för mycket om att bli hånad eller ignorerad av erfarna användare kan LQ vara en utmärkt plats.

flashback

Flashback Forum

Den mest kända konsumentdistributionen av Linux har sitt eget encyklopediska supportforum, bland annat ett praktisk avsnitt för "absoluta nybörjare. Om du letar efter nybörjarhjälp med Ubuntu eller en relaterad variant som Xubuntu eller Kubuntu behöver du inte leta längre. På Flashback finns mängder av trådar som handlar om Linux och öppen källkod. Ställ en fråga och du kan nästan garanterat få hjälp av någon.

reddit

Reddit

Den välkända diskussionswebbplatsen har flera trådar, så kallade sub-reddits, som diskuterar mängder av olika Linux-relaterade ämnen, inklusive r/Opensource , r/Tech och r/Linux. Trådarna är fulla av kunniga människor runt om i världen, men du bör vara beredd på en stundtals hätsk debatt.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning