lwn

LWN.net

En av de stora nyhetskällorna för Linux. LWN.net har en kombination av snabba länkar till intressanta ämnen och originalartiklar, även om de senare är placerade bakom en betalvägg under första veckan efter publicering. Betalande prenumeranter får också stänga av annonser och kan få artiklar via e-post.

phoronix

Phoronix

En skapelse av Linux-utvecklare och evangelisten Michael Larabel. Phoronix har utvecklats från en spelsajt till en plats för fri programvara och ett någorlunda aktivt forum.

linux

Linux Magazine

Affärsfokuserade Linux Magazine är en annat mycket bra källa till dedikerad nyhetsbevakning inom öppen källkod, med djupgående artiklar, recensioner och kommentarer.

distro watch

DistroWatch

DistroWatch syftar till att vara en central plats för många typer av information om Linux-distributioner, men det kanske är mest känt för sin ranking, som beräknas på antalet visningar en viss distributions informationssida får. Det ses som en informell och mycket ovetenskaplig mätare på vilka distributioner som är "heta” just nu.

linux

Linux Documentation Project

Behöver du en how-to för att sätta upp en webbserver? Guide till nätverksadministration? Linux Documentation Project har din rygg! In och läs!

Sida 2 / 3

Innehållsförteckning