verkliga hoten

Vi på TechWorld, och alla andra som som skriver om it-säkerhet, får mängder av olika säkerhetsrapporter skickade till oss. Företag som saluför säkerhetstjänster och produkter kontaktar oss och slåss med näbbar och klor för att vi ska intervjua just deras experter om just de hot som just de upptäckt. Det är minst sagt svårt att som journalist orientera sig i den här djungeln av tusentals hot och varningar och nya upptäckter och attacker. För dig som arbetar med it-säkerhet är det ofta ännu svårare. Vem kan och bör du egentligen lita på, när rapportering i media säger en sak, din leverantör en annan och din egen erfarenhet en tredje. Och ytterligare aktörer tjattrar om ännu fler saker som du måste första, förebygga och reagera på.

Vi beslutade oss för att försöka reda ut vad som egentligen kan kallas de verkliga hoten. Först gjorde vi en egen undersökning bland er som arbetar på it-avdelningen för att höra vad ni upplever som de allvarligaste hoten mot organisationens it-säkerhet, nu och i framtiden. Därefter granskade vi tio av de största säkerhetsrapporterna och jämförde vilka hot de betraktar som allvarligast. Slutligen pratade vi med några av Sveriges ledande säkerhetsexperter för att få deras syn på saken.

Några av frågorna vi ville få reda på var:

  • Oroar sig it-avdelningarna för samma saker som säkerhetsföretagen varnar för?
  • Tar de olika säkerhetsrapporterna upp samma saker eller skiljer de sig åt beroende på vilka typer av skydd det aktuella företaget erbjuder?
  • Vilka hot behöver du verkligen oroa dig för?

Ladda ner hela undersökningen, analysen och intervjuerna helt gratis nedan!

Läs hela vår artikelserie "De verkliga hoten"

Vem kan du egentligen lita på när det handlar om it-säkerhet? Överdriver it-säkerhetsföretagen i sina rapporter? Vad anser it-Sverige?

TechWorld har granskat varningarna, gjort en egen undersökning och ställt säkerhetsexperterna mot väggen.

Ladda hem hela artikelserien helt gratis och bilda dig en egen uppfattning om vilka hot som berör just dig och din organisation.