Natten mot måndag fick TechWorlds reporter ett tips om att det skett ett intrång på ett antal svenska webbplatsers databaser. Bland dem finns upplysningsföretaget Allabolag, där hackarna lyckades hitta åtta databaser, fulla med känsliga uppgifter om svenska företag.

Johan Waldén är en av grundarna av Allabolag. Han låter stressad när TechWorld ringer upp honom.

- Vi känner till problemet, och vi har jobbat med det sen det kom ut uppgifter på Flashback. Vi arbetar just nu för att stoppa att information läcker ut.

Johan Waldén vill inte bekräfta om hackarna har kommit åt någon information på deras databaser, men enligt det tips som inkommit till TechWorld så är flera personer, i skrivande stund, inblandade i att försöka kopiera uppgifterna i de åtta databaser som ligger öppna. Det är oklart om de lyckats eller inte.

Intrånget har skett genom en sql-injektion, där brister i koden på sidan gör det möjligt att göra förfrågningar om uppgifter i databaser, utan att man behöver kringgå inloggning.

Mycket tyder på att problemet är vanligt och att många populära svenska webbplatser har stora problem med att hålla sin data säker. TechWorld återkommer när vi vet mer om omfattningen på attackerna och vilka ytterligare webbplatser som råkat ut för intrång.