Onedrive

Microsoft har dragit tillbaka en uppdatering som var menad att laga Onedrive for Business, lagringstjänsten för Office 365. Den ingick i den här månadens stora uppdateringspaket.

– Vi undersöker ett problem som påverkar september 2014-uppdateringen för Microsoft Onedrive for Business. Av den anledningen har vi dragit tillbaka den. Vi ber om ursäkt för det besvär som det här kan tänkas ställa till, skriver Microsoft på sin supportsida.

Det verkar inte finnas några diskussionstrådar om ärendet på Microsofts supportforum, något som indikerar att företaget hittade buggen på egen hand eller att de fick vetskap om den via andra kanaler.

Tanken var att uppdateringen skulle fixa ett fel som bland annat uppstår när användare försöker synkronisera en annan användares bibliotek, eller flytta mappen Favoriter från datorns eget lagringsutrymme till en nätverksplats.

Microsoft har inte publicerat någon information om när det kan tänkas komma ut en ny version av uppdateringen. De vill heller inte säga något mer om exakt vad som krånglade.

Tillbakadragandet av Office for Business-uppdateringen står i stark kontrast till förra månaden då Microsoft fick hård kritik efter att ha skickat ut en uppdatering som kraschade tusentals datorer. Merparten av de drabbade maskinerna körde 64-bitarsversionen av Windows 7.

Onedrive for Business ingår i alla kommersiella versioner av Office 365 och kan även köpas separat av företag och andra organisationer.

IDG News