Vissa Windows 8.1-användare kommer att kunna uppgradera till Windows 9 utan kostnad. Det framgår i ett inlägg på Twitter skriver av ”Wzor”.

”Den kostnadsfria uppgraderingen till Windows 9 kan bara göras från en fullständig återförsäljarversion av Windows 8.1. Har man oem-versionen får man betala”, skriver Wzor.

Wzors identitet är okänd. Det är till och med oklart om namnet står för en person eller en grupp. Wzor har vid ett flertal tillfällen läckt korrekt information om kommande Windowsversioner.

windows

Med oem menar Wzor den typ av Windowslicens som finns förinstallerad på en ny dator. En ”återförsäljarversion” är en sådan som man köper och installerar på egen hand, exempelvis i samband med en uppgradering från Windows 7.

Windows 7-användare kommer också att vara tvungna att betala för att uppgradera till Windows 9. Enligt Wzor väntas kostnaden landa på drygt 200 kronor.

Uppgraderingen från Windows 7 till Windows 9 kommer att kunna göras via Windows Store. ”Det kommer att finnas ett erbjudande att köpa Windows 9 ESD (Electronic Software Download) via Microsoft Store för både återförsäljarversionen och oem-verisonen av Windows 7”, skriver Wzor.

IDG News