Datavärlden (1983–1997)


Utgivare: Affärsförlaget (Bonnier)

”Tidningen för dig som vill göra bättre affärer” – så löd Datavärldens slogan, en tidning som var en direkt konkurrent till Computer Sweden och som också lanserades samma år och till och med samma månad som ärkefienden.
Den bjöd på nyheter och aktuella reportage från branschen. 1997 orkade man inte stå emot trycket från Computer Sweden och tidningen slogs då ihop med Veckans Affärer.


High Score (1993–1996)


Utgivare: Bröderna Lindströms förlag

Speltidningen High Score gick först som bilaga i Datormagazin, men ganska snart fick den ett eget liv. Ekonomin gick tyvärr inte ihop. I ett sista desperat försök att rädda tidningen satsade chefredaktören Christer Rindeblad på att förvandla High Score till spelvärldens motsvarighet till Slitz, något som innebar att recensioner blandades med bilder på halvnakna tjejer och annat mer lättsamt material. Det lyckades inte.


PC Hemma (1994–2006)


Utgivare: Hjemmet Mortensen

PC Hemmas rötter sträcker sig ända tillbaka till 1986 då tidningen Svensk Hemdator Hacking grundades. Den bytte så småningom namn till Svenska Hemdatornytt, och 1994 förvandlades den till PC Hemma och fick form och innehåll som gjorde den riktigt folklig. Tidningen inkluderade bland annat smarta tips, tester, kändisintervjuer och såldes en tid tillsammans med en cd-skiva.


Internetguiden (1995–2001)


Utgivare: Fanzine Media

I mitten av 1990-talet var internet stekhett, och därför var det också naturligt att det började dyka upp tidningar dedikerade åt nätet. 1996 lanserades IDG:s Internetworld, men redan året innan presenterades första numret av Internetguiden, fylld med tips om spännande sajter och nya användningsområden för internet. 1999 köpte IDG Internetguiden och det dröjde inte länge förrän den gick samman med Internetworld.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning