Testversionen av Windows 10 utvecklas hela tiden och under tisdagen började Microsoft mata ut ”build 9860” till entusiaster och utvecklare. Den nya koden inkluderar 7 000 förändringar.

En del av nyheterna är sådant som användarna i Windows Insider Program har föreslagit. Den nya notifieringsfunktionen i Åtgärdscenter är det viktigaste tillägget. Den är tillgänglig via en ikon längst ned till vänster i aktivitetsfältet.

notifieringar windows 10
Det nya Åtgärdscentret i Windows 10, med notifieringar.

Build 9860 bjuder också på två nyheter portade från Windows Phone: Battery Saver och Data Sense. Den förstnämnda ser till att inga data synkroniseras i bakgrunden när det är ont om batteri, och den andra funktionen visar din datakonsumtion när du är ansluten mot wi-fi och mobilt bredband och gör också att du kan begränsa nedladdningen.

Ett nytt kommando för att förflytta appar snabbare från en skärm till en annan ingår också. Allt du behöver göra är att trycka Windows+Shift+piltangent.

battery saver windows 10
Battery Saver sparar energi i bärbara datorer.

Användare som redan laddat ned Windows 10 får tag på den senaste versionen genom att gå till Update and Recovery. Paketet är på mellan 2 och 2,74 gigabyte, allt beroende på processorarkitektur och språk.

Efter installationen kommer din dator att starta om och köra konfigurationsprocessen på nytt. Bland annat frågar den efter ditt Microsoft-konto. Du får med andra ord vara beredd på att sparade data går förlorade.

IDG News