Byggsystem och utvecklingsmiljöer i all ära, men programmerarens svaga länk är ändå tangentbordet. Men får det huvudsakligaste sättet att interagera med en dator verkligen den kärlek det förtjänar? Kristoffer och Tobias diskuterar allt från ergonomi till irriterande skillnader i olika språklayouter.

Felsökning kan vara något av det mest tidsödande och motivations hämmande en utvecklare kan ägna sig åt, särskilt när det utförs genom att planlöst stirra på kod. Kristoffer ger ett praktiskt exempel i arbetet med hans minecraftklon och även hur han resonerat i sitt teknikval.

Några rader lågnivåspråk om dagen, kan det vara något för alla? Panelen diskuterar huruvida det är viktigt att förstå hur datorn fungerar eller ej, och i så fall vilka lågnivåaspekter man bör känna till.

Utvecklingsmiljöer är för programmerare lika mycket religion som språk och plattform. Tobias berättar om de två han använder och tipsar om en tredje han hoppas på.

Avsnittet avslutas med lite smått och gott om Rust, Mozillas relativt nya programmeringsspråk som utmanar C och C++. Språket släpptes i version 0.12 tidigare under oktober, börjar det ta sig?

Relaterade länkar hittas hos Kodsnack och avsnittet kan strömmas här: