Natten mellan tisdag och onsdag var många av Azures tjänster utslagna i stora delar av världen. Det står nu klart att felet orsakades av en buggig prestandauppdatering.

Felet upptäcktes i samband med en uppdatering av Azure Storage och det resulterade i försämrad kapacitet för en rad tjänster som använder lagringstjänsten, bland annat Virtual Machines, Visual Studio Online och Websites Search. Det skriver Microsofts chef för Azure Jason Zander i ett blogginlägg.

Relaterat: Azure-kraschen sprider oro

Användare i USA, Europa och Asien påverkades. Ett begränsat antal kunder hade fortfarande problem under större delen av onsdagen.

azure

Innan utrullningen hade Microsoft testat uppdateringen i en begränsad del av lagringstjänsten för Azure Tables, en process som kallas för ”flightning”.

”I samband med utrullningen noterade vi ett problem som resulterade i att lagringsgränssnittet gick in i en oändlig loop, något vi inte hade sett under flightning. Gränssnittet kunde därför inte hantera någon trafik”, skriver Jason Zander.

RelateratHård natt för Azures användare

Så snart problemet upptäcktes rullades uppdateringen tillbaka. Därefter startades gränssnittet om.

Bloggen kommer senare att uppdateras med mer grundläggande informationen om orsaken till felet. ”Detta för att kunderna ska förstå hur vi har hanterat ärendet och vilka förbättringar vi gör för att komma vidare”, avslutar Jason Zander.

IDG News