För några dagar sedan färdigställde Microsoft en ny version av Windows 10, build 9888. Den kommer inte att släppas för allmänheten, men nyhetssajten Winbeta.org har fått chansen att kolla in nyheterna.

I build 9888 har Microsoft framför allt lagt krut på att ta fram mer enhetliga menyer. Det betyder bland annat att den meny som visas när du högerklickar på en fil till stora delar påminner om startmenyn.

När du klickar i ett programfönster visas dock fortfarande den gamla menyn. Mest sannolikt kommer även denna att förändras i senare versioner.


Nu du går in under datorinställingar visas en söklist.

Applikationen zPC Settings är nu också den standardiserade appen för just datorinställningar. Den har dessutom bytt namn till Settings.

Settings inkluderar en söklist. Just nu visar den enbart charms-menyn, men gissningsvis kommer den att byggas ut allt eftersom.

Två ny animationer ingår också, och de visas när du förstorar eller förminskar ett fönster. De gör att fönstren glider fram istället för att hoppa fram.

Sist men inte minst sägs det att Build 9888 är en av de första versionerna som är baserad på 10.0-versionen av NT-kärnan. Tidigare användes 6.4.