dropbox

Det ska bli lättare att jobba med de pdf-filer man har sparat i molntjänsten Dropbox. Företagen bakom de två tjänsterna har slagit sina påsar ihop och användare ska framöver kunna koppla ihop redigerings- och visningsverktyget med dokument de lagrat i molnet, skriver IDG News.

Läs mer: Här är Snowdens favorit - utmanar Dropbox

Till en början är lösningen bara tillgänglig för appar i datorer, där det redan är möjligt att öppna en Dropboxfil som sparats i datorn med verktygen. Tanken är att integreringen ska göra processen enklare. Men framför allt tar man sikte på mobilanvändarna. Inom kort rullar en version för IOS ut och en lösning för Android väntas under nästa år.

Samarbetet med Dropbox är ett av många som Adobe gett sig in i och som på ett eller annat sätt rör deras egen molntjänst. Document cloud har primärt fokuserat på att erbjuda elektroniska signaturer men har också byggts ut med verktyg som ska underlätta arbetsflödet i till exempel en arbetsgrupp, en slags drag-och-släppfunktion.

Läs mer: Få företag redo för molnet

De har också uppdaterat tjänsten och den stödjer nu digital signatur, vilket är en mer avancerad form av elektronisk signatur. Här används ett smartcard med ett säkerhetschipp för att autentisera underskriften. En funktion som företaget säger passar särskilt de som jobbar inom reglerade branscher, som läkemedelsindustrin, men också för anställda på myndigheter och annan statlig verksamhet.